Converses, pensament i art per reflexionar sobre el nostre temps

Conversa entre Begoña Roman i Jordi Graupera

Veure'n més
  • Canal de Filmin

    Amb el canal Festival Clàssics de Filmin, repensem el món tornant als clàssics de la mà d'un seguit de pel·lícules, documentals i curtmetratges que ens ajudaran a fer Reset.
    Veure'n més
  • Entrevista a Gilles Lipovetsky

    La independència no és el que el present necessita de nosaltres. Entrevista a Gilles Lipovetsky per aprofundir en les paradoxes dels nostres temps: l'era de l'ansietat, la por, la hipervigilància, la cerca de la felicitat...
    Veure'n més
  • Conversa entre Francina Martí i Gregorio Luri

    La millor escola és l'ombra d'un arbre. Durant la pandèmia hem vist com el sistema educatiu trontollava i a la vegada feia de pal de paller d’una societat espantada. Quin és el paper de les escoles? Què n’esperem, d’elles? Què vol dir educar?
    Veure'n més
  • Fem Reset… amb la Filmoteca i Esteve Riambau

    De la mà del director de la Filmoteca, Esteve Riambau, visionem tres curtmetratges històrics d’inicis del segle passat que van significar un canvi en les maneres de fer i veure el món: Erupció volcànica a la Martinica, Vidas nuevas i Transfusió de sang.
    Veure'n més
  • Conversa entre Salvador Macip i Joan Canimas

    Els humans no vivim només de ciència. El desig de progrés, de canvis i de millores en la nostra espècie ve de lluny i té molt camí per recórrer. Per pensar el futur de la ciència necessitem crear espais de diàleg i entesa. ¿Qui ha de prendre la iniciativa en decisions que afecten el nostre present i el nostre futur?
    Veure'n més
  • I tu, què en penses?

    Segueix el debat a les xarxes amb l’etiqueta #FestivalClàssics o comparteix la teva opinió directament a la nostra web.
    Participa-hi
    Participa-hi
  • Conversa entre Maria Arnal i Joan Magrané

    Deia Jane Austen que «sense música, la vida seria un espai en blanc». Joan Magrané i Maria Arnal comparteixen les cançons que els han inspirat i acompanyat aquests darrers mesos. Les escoltem plegats?
    Veure'n més
  • Entrevista a Manuel Delgado

    Tenim massa fe en l’individu. Entrevistem a Manuel Delgado de la mà dels clàssics per debatre els conceptes de comunitat i col·lectiu, aprofundir en els conflictes que desperta la ciutat i pensar en el futur de tot plegat.
    Veure'n més
  • Conversa entre Vicente Guallart i Maria Sisternas

    La ciutat és l’artifici més gran que ha construït la humanitat. Fa més de cent anys urbanistes com Ildefons Cerdà analitzaven el seu present per pensar com havia de ser la ciutat del futur. Vicente Guallart i Maria Sisternas s’acompanyen dels clàssics per repensar de nou aquest futur.
    Veure'n més
  • Conversa entre Antonio Baños i Ferran Caballero

    La pandèmia afecta als cossos però destrueix també la intel·ligència. En aquesta conversa, Antonio Baños i Ferran Caballero caracteritzen els nous líders mundials, reflexionen sobre els efectes de les fake news, parlen de les lluites dels col·lectius minoritaris i la seva relació amb el mercat i es pregunten què hauríem d’esperar de la política del futur.
    Veure'n més
  • Conversa entre Joan-Carles Mèlich i Blanca Llum Vidal

    Quins llibres van llegir durant el confinament? Quin és el paper de la literatura en situacions de crisi? La literatura ens pot salvar? Blanca Llum Vidal i Joan-Carles Mèlich reflexionen sobre aquestes qüestions tot conversant de llibres i literatura.
    Veure'n més
  • Entrevista a Ramin Jahanbegloo

    Com ens podem aproximar a l’altre? De què parlem quan parlem de tolerància? Està en perill la democràcia? Ramin Jahanbegloo ens parlarà dels vincles interpersonals, de la fragilitat de les democràcies, de la importància del pensament crític i la llibertat d’expressió, de la necessitat de trencar amb els nostres guetos mentals...
    Veure'n més
  • Conversa entre Josep Ruano i Àlex Hinojo

    La tecnologia més potent que s’ha generat és el cervell humà. Josep Ruano i Àlex Hinojo ens parlaran de la vigilància panòptica a què ens han sotmès les noves tecnologies, de la importància de la privacitat i la intimitat, de les noves formes del coneixement i de la imminent necessitat de crear comitès ètics per regular la deriva de les noves tecnologies.
    Veure'n més
  • Entrevista a Marion Muller-Colard

    La intranquil·litat i la imprevisibilitat juguen un paper clau en les nostres relacions. Explorem el valor de la incertesa i la possibilitat d’integrar les amenaces en la nostra existència en aquesta entrevista a Marion Muller-Colard.
    Veure'n més
  • Fem reset amb… Revisiting Zarathustra

    Joan Vidal Sextet presenten Revisiting Zarathustra, l’adaptació del poema simfònic de Richard Strauss Així parlà Zaratustra. Fem reset amb aquesta obra i un diàleg entre Jacobo Zabalo i Joan Vidal per parlar de música, filosofia i renaixements.
    Veure'n més
  • Entrevista a Rob Riemen

    Cal fer front urgentment al declivi de la democràcia. Parlem amb l’assagista i filòsof neerlandès Rob Riemen per aprofundir en tot allò que ens cal recuperar en l’actual estat d’emergència. El seu missatge: «Vés a la llibreria, compra llibres, i comença a fer alguna cosa amb la teva vida.»
    Veure'n més
  • Conversa entre Salvador Sunyer i Pepe Serra

    L’art és molt útil perquè no serveix per res. Per què serveix l’art? Quin sentit té la cultura? Cal repensar les institucions culturals? Salvador Sunyer i Pepe Serra parlaran de com la pandèmia pot ser una oportunitat per repensar el sentit dels museus, els festivals i els teatres.
    Veure'n més
  • Fem reset amb… Confiants

    El compositor Bernat Vivancos i el filòsof Jacobo Zabalo parlen de música i presenten la peça Confiants, l’única obra per a gran orquestra encarregada, escrita i enregistrada durant el confinament per L’Auditori.
    Veure'n més
  • Conversa entre Jaume Ripoll i Ingrid Guardiola

    Gaudir de la cultura acompanyat és insubstituïble. Ingrid Guardiola i Jaume Ripoll ens parlaran del perill d’homogeneïtzar el discurs narratiu i de la màgia de la descoberta de nous continguts.
    Veure'n més
  • Conversa entre Tanit Plana i Fèlix Pérez-Hita

    La bellesa salvarà el món: les imatges. Immersos en la cultura audiovisual, sovint no pensem què volen dir aquestes imatges per a nosaltres i què suposen dins de l'imaginari col·lectiu. Ens aturem a rumiar-hi amb Tanit Plana i Fèlix Pérez-Hita, que compartiran amb nosaltres pel·lícules, fotografies i reflexions.
    Veure'n més
  • Entrevista a John Thackara

    L’ansietat és l’estat d’ànim del capitalisme. John Thackara ens parlarà de les coses més essencials de la vida i de la riquesa de la simplicitat, de la necessitat de la col·lectivitat i dels aprenentatges de la pandèmia.
    Veure'n més
  • Conversa entre Yayo Herrero i David Fernàndez

    La lentitud és un bé revolucionari
    Què passa quan la vida es posa al centre? Els moments de col·lapse i catàstrofe són oportunitats per repensar la nostra relació amb el món? Yayo Herrero i David Fernàndez parlen d’una nova manera de fer política, de les xarxes de suport mutu i de la possibilitat de convertir el dolor en esperança.
    Veure'n més
  • Conversa entre Joan Ramon Graell i Joan Arqué

    Som víctimes de l’imperi de la paraula. Què ens pot ensenyar el circ en la situació actual? Joan Ramon Graell i Joan Arqué ens parlaran de la màgia del circ, del seu poder com a salvavides i d’un procés de creació que ha tingut lloc en ple confinament.
    Veure'n més
  • Conversa entre Joaquín Araujo i Marc August Muntanya

    Hem d'escollir entre ser bosc o ser incendi. Amb la crisi provocada per la COVID ens hem adonat de la necessitat de repensar la nostra manera de viure, produir, consumir i relacionar-nos amb la natura. Persones com Joaquín Araujo i Marc August Muntanya fa temps que ho saben i comparteixen en aquesta conversa les seves inquietuds i propostes.
    Veure'n més
  • Conversa entre Estel Solé i Jordi Borràs

    La manca de rebel·lió no deixa de sorprendre’m. Estel Solé i Jordi Borràs reflexionen al voltant del confinament, el seu impacte emocional i el futur polític i social que ens espera. Eren necessàries totes les mesures que es van adoptar? És necessari desobeir quan els governants no han estat ni coherents ni clars?
    Veure'n més